Bloemenhuis Dingelstad duurzaam gecertificeerd

Bloemenhuis Dingelstad in Echt startte het nieuwe jaar duurzaam. Onlangs ontvingen Paul Cleven en Elian Hölsgens, eigenaren van de Fleurop-bloemenwinkel gelegen aan de Marktstraat, het gouden certificaat van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Een prestatie van formaat, die het hele team toekomt.  

“Geweldig”, reageert Cleven enthousiast. “Dit certificaat is een mooie bekroning op ons werk. Om het certificaat te behalen moet een groot deel van de bloemen die je verkoopt duurzaam geteeld zijn. Daarnaast moet je bedrijfsvoering duurzaam verlopen.” Zo scheidt het bedrijf afval, vermindert het team het energieverbruik en gebruiken medewerkers geen chloor, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Duurzaamheid is voor ons niet meer dan normaal, want als bloemist werk je dagelijks met producten uit de natuur. Als we ook in de toekomst willen genieten van bloemen, moeten we zuinig met de aarde omgaan. Duurzaamheid zit in ons en met dit certificaat kunnen we dat actief uitdragen”, stelt Cleven.

Trots

Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop is trots op Bloemenhuis Dingelstad. “Als Fleurop zijnde stimuleren en ondersteunen we onze bloemisten bij het behalen van het duurzaamheidscertificaat. We streven ernaar dat alle Fleurop-bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn in 2020. Ons motto is goede gevoelens bezorgen. En daar dragen niet alleen onze boeketten aan bij, maar ook de manier waarop ze tot stand komen.”

Over Fleurop

Fleurop Interflora Nederland is specialist in het verzenden van bloemencreaties. Dat doet de coöperatie sinds 1921 in binnen én buitenland. Met een totaal netwerk van 40.000 lokale vakbloemisten in meer dan 140 landen is een boeket, mede dankzij same-day-delivery, overal ter wereld binnen handbereik en gaat Fleurop ver om een goed gevoel te bezorgen.

Met passie, vakmanschap en oog voor duurzaamheid bedient Fleurop dagelijks zowel de particuliere als zakelijke markt. De basis van het succes en het sterke merk van Fleurop zijn de waarden: samenwerking, kwaliteit, eerlijkheid (transparante prijsstelling) en service. 

Lees meer over (verzend)organisaties in de bloemisterij