Duurzame uitvaart mede mogelijk door Haagse uitvaartbloemist Momentum Florum

Een opvallende etalage van uitvaartbloemist Momentum Florum aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag trekt de aandacht van voorbijrijdende automobilisten. Het lijkt erop dat de auto’s in de drukke straat net iets langer stilstaan dan normaal. In de etalage is een duurzame grafkist te zien, bedrukt met klaprozen en gevuld met weelderige bloemen.

Dat vermeldt Barometer Duurzame Bloemist. De Uitvaartbloemist toont hiermee de behaalde certificering voor de Barometer. De bijzondere kist is aangeboden door CUVO uitvaartzorg.

Uitvaartbloemist Anneke de Mik ervaart steeds vaker dat klanten duurzaamheid belangrijk vinden en de keuze van bloemstukken telt daarin mee. "Misschien denken mensen dat duurzaamheid vanzelfsprekend is bij een bloemist, maar voor de certificering voor de Barometer moeten wij aan veel eisen op het gebied van bedrijfsvoering voldoen." De bloemisterij koopt bijvoorbeeld op de veiling bloemen met een duurzaamheidskeurmerk. Maar ook voldoen de winkel aan andere duurzaamheidseisen, zoals afvalscheiding, gebruik van groene energie en duurzamer transport. Ook CUVO uitvaartzorg biedt in het assortiment mooie duurzame producten aan. "De kist die bijvoorbeeld nu bij ons in de etalage staat. We zijn trots dat wij het op deze wijze kunnen presenteren", zegt de Mik.

Directeur Frank Franse van CUVO vult aan dat zij het als uitvaartcoöperatie belangrijk vinden om een goede invulling te geven aan de soms heel bijzondere wensen van nabestaanden. Ook op het gebied van duurzaamheid. "Bij ons kan men bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische rouwauto van Tesla, een assortiment duurzame kisten en biologische catering in ons volledig duurzaam ingerichte crematorium Haagse Duinen."