Florverde® Sustainable Flowers

Florverde® Sustainable Flowers (FSF) is een onafhankelijke sociale en milieunorm voor de bloemensector. Het gaat om met name rozen en anjers uit Colombia die op verantwoorde wijze worden geproduceerd.

Snijbloemen met het Florverde® Sustainable Flowers keurmerk komen in aanmerking voor het inkooppercentage binnen de Barometer Duurzame Bloemist.

De FSF-norm richt zich onder meer op arbeidsomstandigheden, gezondheid op het werk, milieu, bescherming van de biodiversiteit, traceerbaarheid van producten en behandeling na de oogst.

Het team van FSF is verantwoordelijk voor het evalueren en bijwerken van de norm. Dit gebeurt onder begeleiding van een adviesraad bestaande uit bloemkwekers, landbouwkundigen, niet-gouvernementele organisaties (NGO's) en overheidsfunctionarissen. Bij belangrijke aanpassingen volgt een openbare raadpleging

Een externe instelling, zoals SGS, Icontec en Naturacert beoordeelt of een kweker certificeert volgens de normen van FSF. Het certificeringsproces omvat het controleren van boerderijdocumentatie, het inspecteren van boerderijen, interviewen van werknemers en het bekijken van resultaten van laboratoriumtests.

Bekijk de overige keurmerken