Goudse bloemist bekroond met duurzaamheidskeurmerk

JP-Bloembinders uit Gouda draagt voortaan de eretitel Duurzame Bloemist. Eigenaar Jan Poels verkreeg het felbegeerde certificaat met de kwalificatie Zilver. Zijn zaak is ook meteen de eerste in de omgeving Gouda die het kwaliteitskeurmerk heeft binnengehaald.

Poels zit al 37 jaar in de bloemenhandel en beschikt over een vaste schare afnemers. Desondanks toont de ervaren bloemist zich verguld met het milieukeurmerk. ,,Dit betekent dat particuliere en zakelijke klanten op verantwoorde wijze bloemen bij ons kunnen afnemen.’’

Als zogenoemde Business Bloemist richt JP-Bloembinders zich sinds jaar en dag voornamelijk op de zakelijke markt. En met succes.  Poels: ,,Meer dan 200 klanten bestellen dagelijks online bloemen bij ons.’’ De Goudse bloemist zal zijn bekroning dan ook niet ongemerkt laten passeren. ,,Al onze klanten zullen deze week een fleurige attentie ontvangen in de winkel.’’

Zilver

Met de kwalificatie Zilver voldeden Poels en zijn team ruimschoots aan de gestelde eisen van het onafhankelijke bureau Société Générale de Surveillance (SGS). Hiertoe behoren onder meer het gebruik van groene energie, afvalscheiding en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Hoofdvoorwaarde is echter dat het bloemenassortiment aantoonbaar 'verduurzaamd' is.

Maandag 26 juni bracht de Goudse wethouder van duurzaamheid Hilde Niezen een bezoek aan de bloemisterij. Onder toeziend oog van vele vaste klanten reikte hij Poels en zijn team het zilveren certificaat symbolisch uit.

Bekijk alle gecertificeerd duurzame bloemisten op de kaart