Snelle stijging bloemisten met duurzaam keurmerk

In een jaar tijd is het aantal gecertificeerd duurzame bloemisten in Nederland met 70 procent toegenomen. Dit bevestigt de verwachting van MijnDuurzameBloemist.nl. Het aantal bloemisten met een duurzaam keurmerk komt daarmee op vijftig.

Dat het aantal bloemisten wat zich certificeert via de Barometer Duurzame Bloemist stijgt komt mede door de verschillende initiatieven van diverse organisaties, waaronder de Duurzame Bloemisten Groep, FloraNL en Fleurop.

Keurmerk

De Barometer Duurzame Bloemist is een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee de bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer is.

Met een oplopende certificatie op respectievelijk brons, zilver en goud, onderscheidt de bloemist zich. Goud staat daarbinnen gelijk aan het Milieukeur-merk.

,,Bloemisten kunnen hiermee voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid vanuit de markt. Voor certificering moet een bloemist voldoen aan verplichte eisen en een minimaal aantal te behalen punten via keuzemaatregelen", aldus SMK (Stichting Milieukeur), die de Barometer Duurzame Bloemist beheert.

De bloemisten die zich afgelopen maand(en) certificeerden: