Stijlvolle bloemenattentie met nieuwe duurzame BloemenboxX

Het landelijke bloemistencollectief FloraNL tilde de duurzame BloemenboxX op een hoger plan. Studio Danckmer ontwikkelde een stijlvolle verpakking waarmee boeketten door een innovatieve vouwtechniek op water kunnen worden afgeleverd. Bloemen zijn hierdoor nog makkelijker mee te nemen en te overhandigen. De BloemenboxX 2.0 is voor iedereen een duurzaam en origineel cadeau.

Het oorspronkelijke idee van de zogeheten BloemenboxX ontstond in 2013. Mede-directeur Ruud Steur van FloraNL zegt: “Het was belangrijk in te spelen op de markt. Het meegeleverde plastic emmertje van de oude BloemenboxX moest bijvoorbeeld vervangen worden door een afbreekbare variant. Toentertijd bestond het hoge, trendy plukboeket ook nog niet, maar moet wel op dezelfde praktische wijze vervoerd kunnen worden. Reden te meer om een nieuwe BloemenboxX te ontwikkelen ofwel de BloemenboxX 2.0.”

FloraNL creëert graag toegevoegde waarde voor de aangesloten bloemisten. In dit geval door een gepersonaliseerde en stijlvolle verpakking te leveren. De BloemenboxX kan door iedereen besteld worden en geleverd worden door heel Nederland. Daarvoor kunnen bijvoorbeeld gepersonaliseerde inlegvellen in de eigen huisstijl ontwikkeld worden. Bedrijven kunnen hem ook laten personaliseren.

Duurzaam

Aangezien Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoort bij de visie van FloraNL, was het een voorwaarde dat de BloemenboxX wederom zoveel mogelijk duurzaam werd. De boxx is daarom gemaakt van biobased (dranken)karton ofwel CKB Nude PE Green karton uit verantwoord beheerde bossen. Dat betekent dat de coating aan de binnen- en buitenzijde van de BloemenboxX is gemaakt van organisch materiaal. Daarnaast is het kraft-karton van de BloemenboxX ongebleekt en FSC-gecertificeerd. De inlegvellen zijn ook chloorvrij ofwel van 100% ECF-pulp.

De boxx kan hergebruikt worden of bij het plastic afval, zodat deze net als een melkpak wordt gerecycled. De inlegvellen kunnen bij het oud-papier.

De bloemenboxxattentie is te bestellen op Bloemenboxx.nl. Ga naar de webshop. Of informeer naar de mogelijkheden voor bedrijven.